lauantai 20. lokakuuta 2012

Viikon kuulumiset

Hei taas!

Viime viikonloppu meni siis Dublinissa. Reissu oli erittäin onnistunut jo ihan pelkästään ilmojen takia: aurinko paistoi eikä vettäkään tullut kuin yhden hassun kuuron verran. Saavuimme perille hieman ennen puoltapäivää perjantaina, ja sen jälkeen kun olimme vieneet tavarat hostellille ja syöneet lounasta lähdimme ihmettelemään Trinity Collegea. Se on Irlannin maineikkain yliopisto ja sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Päämääränä oli päästä katsomaan Book of Kellsiä, erittäin vanhaa latinankielistä kirjaa jota pidetään yliopiston kirjastossa näytillä. Irish language 1 kurssin opettaja on intoillut kirjasta niin paljon että pakkohan sitä oli mennä katsomaan. Kirjastoon oli 9 euron sisäänpääsumaksu, mutta 10 eurolla sai myös opastetun kierroksen kampuksen tärkeimmillä alueilla. Kampusalue oli todella näyttävä, ja oli jotenkin erikoista ajatella, että jotkut pääsevät oikeasti opiskelemaan sellaisessa miljöössä. Eli oli hieman eri kaliiberia kuin Jyväskylän yliopiston kampus. Kirjastossa pääsi ihastelemaan myös vanhanaikaista kirjastosalia, sellaista korkeaa ja pitkää jossa täytyy nousta tikapuille että ylettyy ylimpiin kirjoihin. Siellä ei valitettavasti saanut ottaa kuvia ollenkaan.

Loppupäivä kuluikin kauppoja kierrellessä. Dublinissa on erittäin hyvät mahdollisuudet käydä ostoksilla, sillä kauppoja riittää. Suurin osa kaupoista sulkeutui kuitenkin jo seitsemältä, mikä tuntui todella aikaiselta. Suuntasimme sitten seitsemän jälkeen takaisin hostellille, josta lähdimme syömään Temple Barin alueelle. Kaupungissa oli perjantai-iltana Irlanti-Saksa jalkapallo-ottelu, minkä takia saksalaisia oli ihan hervottoman paljon liikenteessä. Pubit ja ravintolat olivat aivan täynnä, ja aika monessa pubissa katsottiin sitä matsia. Ruoka oli hyvää eikä pahan hintaista.

Lauantaiaamuna suuntasimme heti kymmeneltä kohti Irlannin kansallismuseota. Siellä esiteltiin Irlannin historiaa suunnilleen keskiajalle asti, mutta tietenkin siellä piti olla myös pieni osasto muinaiselle Egyptille sekä Roomalle ja Maltalle. Kaikennäköisiä muinaismuistoja tutkiessä vierähti mukavasti puolisentoista tuntia, vaikka museo ei ollutkaan erityisen suuri. Pääsymaksua ei ollut, ja Dublinissa olisi ollut paljon muitakin ilmaisia museoita ja näyttelyitä.

Seuraavaksi lähdimme vähän kauemmaksi keskustasta ja tutustuimme Phoenix Parkiin, joka on aivan valtavan kokoinen puisto. Puisto juhlii tänä vuonna 350-vuotisjuhlapäiväänsä. Sieltä löytyy mm. urheilukenttiä, eläintarha ja Yhdysvaltain suurlähettilään asunto. Päivän kävelykiintiö tuli kyllä täyteen siellä vaellellessa, mutta sää oli taas aivan ihana. Sitten olikin jo aika suunnata takaisin Limerickiin.

Tässä vaiheessa voisin kehua, että paikalliset bussikuskit ovat todella mukavia! Väsyneenä päivän kävelystä kävin kysymässä kuskilta, että voisiko hän kenties jättää meidät eräälle ei-reitin pysäkeihin kuuluvalle pysäkille joka on lähempänä Brookfieldiä. Kuski sanoi vaan "No problem" ja päästi meidät pois siinä missä pyysin! Suomalaisilta bussikuskeilta on yleensä ihan turha pyytää tällaisia palveluksia, olen kuullut joskus Lappeenranta-Jyväskylä välin bussissa jonkun pyytäneen vastaavaa ja vastaus oli "Ei voi, siinä ei oo pikavuoropysäkkiä". Myöskin Limerickin julkisessa liikenteessä on ollut todella mukavia kuskeja. Jos sitten vielä niitä busseja kulkisi 15 minuutin välein kuten aikataulussa luvataan...

Tällä viikolla yliopistolla on vietetty kansainvalistä viikkoa, johon liittyen on ollut kaikenlaisia tapahtumia joka päivä. Torstaina osallistuin International Tables -nimiseen tapahtumaan, jossa vaihtarit pääsivät esittelemään kotimaitaan. Järjestimme siis kavereitteni kanssa Suomi-pöydän. Tapahtuman osallistujamäärä jäi valitettavan pieneksi, sillä meidän lisäksi paikalla oli korealaisten, espanjalaisten, itävaltalaisten ja ranskalaisten pöydät. Meillä oli esittelyssä Nokiaa, Angry Birdsiä, suomalaisten erikoisia tapahtumia, Marimekkoa, salmiakkia ja maisemia. Kaikki muut maat tekivät ruokaa, minkä takia meidän pöydässä ei käynyt mitenkään hirveän paljon yleisöä. Hieman jäi harmittamaan, että siinä kävi niin, sillä pari viikkoa aiemmin oli erikseen International Food Fair joten ei tullut mieleenkään että olisi pitänyt ruveta kokkaamaan. Oli se silti ihan hauska tapahtuma.

Huomenna lähden Outdoor Pursuits Clubin kävelyretkelle Comeragh Mountainsille. Maisemien puolesta lupaa olla taas hieno reissu, eli kuvia on luvassa sieltä ja Dublinista joskus myöhemmin. Lukukausi on nyt puolivälissä, eli esseiden palautuspäivät lähestyvät vääjäämättä. Pari seuraavaa viikkoa tulee olemaan kiireisempää kuin aiemmin, mutta yritän siitä huolimatta päivittää myös tätä blogia aina välillä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti