torstai 11. lokakuuta 2012

Reissua pukkaa

Viime viikonloppuna sain vieraita Suomesta: äiti, isä ja pikkuveli tulivat pariksi päiväksi Irlantiin. Oli kiva nähdä, vaikka lähdinkin Suomesta vasta reilu kuukausi sitten. Vierailla oli auto vuokrattuna, joten tuli sitten kierreltyä tätä Limerickin ympäristöä aika reippaasti.

Koska vieraat saapuivat vasta lauantai-iltana, oli saatava melkein koko päivä kulumaan. Odottelemisen sijasta lähdin käymään yhden kaverin kanssa lähellä sijaitsevassa Bunrattyn linnassa. Hyppäsimme bussiin Limerickin bussiasemalta ja löysimme perille erittäin helposti. On tosi hurjaa ajatella, että osaan kulkea bussilla vieraassa maassa! Linna oli sokkeloinen ja ilma oli aivan loistava, eli kaiken kaikkiaan hyvä reissu.



Illemmalla tapasin sitten vieraat keskustassa. Menimme samantien syömään Texas Stakeoutiin ja teimme pienen kävelylenkin kaupungilla. Sain leikkiä matkaopasta, vaikka monet paikalliset nähtävyydet onkin vielä itseltäkin näkemättä.

Sunnuntaina lähdimme ajelemaan etelämmän kohti Tipperarya. Aamulla oli melkoinen sumu, joka haittasi maisemien katselua huomattavasti. Kävimme katsastamassa kaksi nähtävyyttä, Rock of Cashelin luostarirauniot ja Cahirin linnan. Pidän kyllä kovasti kaikista historiallisista nähtävyyksistä, mutta noita linnoja on nyt tullut kyllä nähtyä jo tarpeeksi. Tässä vaiheessa kello oli vasta yksi, joten äiti ehdotti että lähtisimme ajamaan Ring of Kerryn maisemareitin. Siinä menikin sitten koko loppupäivä, mutta kyllä kannatti lähteä! Maisemat olivat upeita, ja pääsin näkemään myös Killarneyn kaupungin jossa pysähdyimme syömään. Yhteensä sunnuntaina tuli ajokilometrejä lähes 500!


Tältä Rock of Cashel olisi näyttänyt vähemmän sumuisena päivänä
Cahir


Maanantaina suuntasimme Limerickistä pohjoiseen. Ensimmäinen kohde oli eräs tämän alueen must-see paikkoja eli Cliffs of Moher. Vettä sateli etenkin heti aamusta, mutta perille päästyämme ei juurikaan enää satanut. Tuuli oli kuitenkin todella kova ja lämpimästä vaatetuksesta oli hyötyä. Yllättävää kyllä, tällaiseenkin paikkaan oli pääsymaksu! Jyrkänteiden ihailemisen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Galwaytä. Matkan varrella oli Burren-niminen alue, jonka maisemat olivat vähintäänkin mielenkiintoisia. Alueen kukkulat olivat paljasta kalliota! Siellä oli kieltämättä aika karua mutta samalla kaunista. Galwayssä ehdimme käydä kahvilla ennen kuin lähdimme takaisin Limerickiin, sillä vieraiden piti lähteä jo takaisin Dubliniin aikaisin tiistaiaamuna lähteneen lennon vuoksi.

Cliffs Of Moher
Cliffs of Moher
Huomenna perjantaina olen lähdössä parin kaverin kanssa Dubliniin, koska perjantai on vapaata yliopiston avoimien ovien päivien vuoksi. Kamera on valmiina ottamaan lisää kuvia, joita on ehtinyt kertyä jo varmaan yli 400!


Ps. Tämän tekstin kuvia en ole ottanut itse, ne löytyivät Googlen kuvahaulla. Omien kuvien lataaminen Bloggeriin on niin hidasta, että en nyt sitä tehdä.    


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti