maanantai 17. syyskuuta 2012

Palloilua yliopistolla ja vähän muuallakin

Aukio päärakennuksen (oikealla) edessä
 Viime viikolla oli jännät paikat, kun piti ensimmäistä kertaa suunnistaa yliopistolla oikeasti luennoille. Viime viikko ei tosin ollut kovin kiireinen luentojen suhteen, sillä paikallisilla kursseilla tunteja on kahdenlaisia, isoja ryhmäluentoja sekä pienryhmätapaamisia eli tutoriaaleja, joista tutoriaalit alkavat yleisesti ottaen vasta viikolla 3 eli ensi viikolla.

Yliopiston kirjasto

 Aion suorittaa täällä yhteensä neljä kurssia, joista ensimmäinen alkoikin heti maanantaiaamuna klo 9. Kyseessä on kurssi nimeltään The New World: American Literature to 1890 eli ensivaikutelman perusteella ihan perinteinen kirjallisuuskurssi. Luettavaa oli melkoinen lista, mutta onneksi kokeen sijasta tarvitsee vain kirjoittaa kaksi esseetä ja tehdä monivalintakysymyksistä koostuva testi niistä teksteitä jotka kurssille pitää lukea.

Tiistaina alkoi Irish Language 1, jonka odotin olevan ihan pelkästään kielikurssi jolla oppisi iirin kielen alkeet. No, kyllähän siellä niitäkin oppii, mutta kurssin viidestä viikkotunnista kaksi keskittyy iirinkieliseen kirjallisuuteen ja sen kehitykseen. Se oli kieltämättä melkoinen yllätys, mutta ainakin kaksi ensimmäistä luentoa vaikuttuvat mielenkiintoisilta. Esseetä pääsee tälläkin kurssilla kirjoittamaan, mutta kyllä tästä koekin pidetään sitten joskus joulukuussa.

Kolmantena alkoi Critical Practise 1: Academic Reading and Writing. Tämänkin kurssin sisältö oli pieni yllätys, sillä kirjallisuus on paljon suuremmassa roolissa kuin kurssin nimi antaa ymmärtää. Ajattelin kurssin keskittyvän enemmän akateemisten tekstien lukemiseen ja kirjoittamiseen, mutta se vaikuttaa enemmän enkun perusopintojen Academic Writing ja Introduction to Literary Studies kurssien yhdistelmältä. Eipä tuo nyt paljoa haittaa, mutta yleisesti ottaen opiskelen täällä paljon enemmän kirjallisuutta kuin kuvittelin. Arvionti on samanlainen kuin American Literature kurssilla, koska opettajakin on sama.

Ja sitten minulla on vielä English as a Foreign Language, joka on aika pitkälti ihan tavallinen enkun kurssi. Odotan innolla viikkoa viisi, sillä saamme siitä lähtien aina maanantaisin nauttia paikallisten opeopiskelijoiden tunneista. :) Mielenkiintoista nähdä millaisia tunteja meillä tulee olemaan ja millaisia nämä opiskelijat sitten ovat, ja parasta on, että voin saada vihjeitä omaa ensi vuoden harjoittelua varten.

Paljon kaikenlaista täällä tuntuu tapahtuvan joka viikko. Keskiviikkona oli yliopiston kerhojen värväystilaisuus, jossa kerhoihin sai tutustua ja liittyä, siis jos siltä ihmisvilinältä pystyi. Liityin jo aikaisemmin International Societyyn, joka on yliopiston suurin kerho juuri vaihtarijäsenten takia. Lisäksi liityin myös Outdoor Pursuits Clubiin, joka järjestää retkiä mm. kävelyn, vuorikiipeilyn ja suunnistamisen merkeissä. Kahden viikon päästä olisi ensimmäinen tämän kerhon retki jolle aion osallistua.
Tältä siellä näytti


 
Viikonloppuna osallistuin International Societyn järjestämälle retkellä Dubliniin ja Glendaloughiin. Dublinissa kävimme ensimmäisen Croke Parkin stadionilla, jossa on pelattu perinteisiä irlantilaisia pallopelejä jo yli sata vuotta. Pelejä emme nähneet, mutta kiersimme stadionia ja tutustuimme sen historiaan sekä hieman myös siellä pelattaviin peleihin, gaelic footballiin ja hurlingiin. Paikallinen jalkapallo muistuttaa enemmän rugbyä kuin eurooppalaista jalkapalloa, kun taas hurlingia pelataan käyrien mailojen ja pesäpallon kokoisen pallon kanssa. Molemmissa tavoitteena on tehdä maaleja tai saada pallo lentämään maalin yli tankojen välistä, mistä saa myös pisteitä.


Seuraavana vuorossa oli aikuisten Disneyland eli Guinness Storehouse, jossa esiteltiin Guinnessin historiaa ja valmistusta. Siellä sain myös maistaa tätä maailmankuulua juomaa. Oli muuten ihan kamalan makuista! 

Yöksi suuntasimme hostelliin Glendaloughiin, joka on varmaankin yksi Irlannin kauneimmista paikoista. Siellä on kaksi pientä järveä laaksossa melko suurten kukkuloiden välissä. Lisäksi siellä on n. 900-luvulla perustettu luostari, jonka rauniot ovat ilmeisesti suosittu turistikohde. Harmi vain että aamupäivän satoi vettä, emmekä saaneet lähteä omatoimisesti tutustumaan alueen luontopolkuihin, joita olisi varmasti ollut mukava kävellä. Näimme sentään kaksi peuraa erään polun varrella!

Tässä kaikki tällä kertaa! Vielä olis paljon kertomista mutta pitää jättää jotain seuraavallekin kerralle! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti